Waarom zou u de browsegeschiedenis van Safari wissen?

Safari is een webbrowser die door miljoenen mensen over de hele wereld wordt gebruikt om het internet te gebruiken. Safari is ontwikkeld door Apple en is sinds 2003 een vertrouwd browsingplatform voor Mac-apparaten. Men verwijdert de browsegeschiedenis in Safari om de informatie die in de browser is opgeslagen te wissen. In de loop van de tijd kan de opgeslagen informatie uw internetverbinding vertragen of uw internetprivacy in gevaar brengen.
Houd uw gegevens privé en veilig door het opruimen van uw Safari geschiedenis.

Het wissen van uw Safari-geschiedenis

Om al uw Safari-geschiedenis te wissen volgt u de onderstaande stappen. Na het wissen is uw website-geschiedenis leeg en eerder bezochte websites zullen niet langer in uw Safari-geschiedenis zichtbaar zijn.
  • Open de Safari-browser.
  • Klik Geschiedenis in het browsermenu.
  • Klik Wissen om alle gegevens in de browsegeschiedenis te wissen.
Dat is alles. Uw Safari-geschiedenis is nu gewist.
Houd uw gegevens privé en veilig door het opruimen van uw Safari geschiedenis.

Meer manieren om uw privacy te beschermen

Het beschermen van uw online privacy is cruciaal om uw veiligheid te waarborgen en een open en onbeperkte internet-ervaring te garanderen. Als u het internet gebruikt zonder extra beveiliging zoals een VPN loopt u het risico dat uw persoonlijke informatie wordt gedeeld met derden of zichtbaar is voor hackers op uw netwerk. Informatie zoals uw IP-adres, uw locatie en zoekgeschiedenis loopt risico. U moet zich altijd realiseren dat:
  • Uw ISP kan uw activiteiten zien, uw locatie, uw bezochte websites, met wie u communiceert en nog meer.
  • Vaak wordt deze informatie door ISP's of andere providers gedeeld of verkocht aan derden, inclusief adverteerders.
  • Het is essentieel dat dat u het privacybeleid van webgebaseerde tools en de verschillende websites die u bezoekt, leest en begrijpt.
Om verder uw privacy te beschermen bij het browsen online kunt u ook het volgende doen:
  • Gebruik een VPN  Een VPN versleutelt uw internetverbinding en biedt een uitzonderlijke privacybescherming en beveiliging op het moment dat u online bent. Bij gebruik van een VPN kan niemand (uw ISP of anderen) zien welke websites u bezoekt, uw locatie te weten komen of andere persoonlijke gegevens te weten komen.
  • Gebruik HTTPS: HTTPS betekent dat uw verbinding beveiligd is en dit is veiliger het gebruik van HTTP. Gebruik altijd HTTPS bij het browsen.
  • Wees bewust van de risico's: Wees u bewust dat bij het browsen veel persoonlijke informatie wordt doorgegeven aan uw provider en aan websites. Hiermee kunt u beslissen wat u online doet en welke maatregelen u neemt om uw privacy te beschermen.
Bronnen: Apple Ondersteuning